Aktuality

  • Helena Kazmarová pro ČT24: Před čím varuje monitoring zdravotních rizik z životního prostředí v ČR?

    16. září 2025 | ČT24

  • Radiožurnál: Případů covidu přibývá obdobně jako loni. Teď je čas nechat se očkovat, říká hlavní hygienička Macková

    16. září 2025 | ČRo Radiožurnál

  • Nova: Dětem chybí vápník, ženám hořčík, tvrdí studie. Lidé jedí málo zeleniny a ovoce

    16. září 2025 | Tv Nova

  • Čechům chybí minerální látky, dětem ovoce a zelenina, zdraví zhoršuje i nadměrný hluk. Co dalšího ukázal monitoring?

    15. září 2025 | Tisková zpráva

  • Události ČT: Žloutenky A přibývá. V Praze se mluví o epidemii

    11. září 2025 | ČT24

  • Lidovky.cz: Nová vyhláška mění školní stravování: Bude dětem chutnat? Zdraží obědy?

    10. září 2025 | Lidovky.cz

  • Barbora Macková v rozhovoru pro ČRo: Proč se v ČR šíří žloutenka A? Jak se chránit?

    08. září 2025 | ČRo Dvojka, Káva o čtvrté

  • Pohybová výzva „Pohyb je radost. BINGO!“

    08. září 2025 | Tisková zpráva

  • Novinky.cz: Svrab trhá rekordy. S návratem dětí do škol může zesílit

    08. září 2025 | Štěpánka Čechová

  • Epicentrum Blesku: Expertka SZÚ Alexandra Košťálová vyvrací mýty o nové vyhlášce ve školních jídelnách

    04. září 2025 | Epicentrum - Blesk.cz

  • Dagmar Jírová pro Vitalia.cz: TPO lze ve výrobku identifikovat. Musí být pod tímto názvem v seznamu ingrediencí na obale

    03. září 2025 | Vitalia.cz

  • Blesk Zprávy: Žloutenka už letos v Česku zabila 15 lidí. Nakažených bylo přes 1300

    03. září 2025 | Blesk Zprávy

  • Nová pravidla pro školní jídelny. Rok na hladkou adaptaci a metodická podpora

    02. září 2025 | Tisková zpráva MŠMT, MZČR, SZÚ

  • Nova: Školní jídelny začnou vařit zdravěji. Nová vyhláška přichází po 30 letech

    02. září 2025 | Nova

  • TN.cz: Žloutenka v Česku nabírá na síle. Situace se může ještě zhoršit, varují hygienici

    01. září 2025 | TN.cz

  • Eliška Selinger ve velkém rozhovoru pro Hospodářské noviny – Víkend

    29. srpna 2025 | Hospodářské noviny - Víkend

  • Nová pravidla pro školní jídelny: větší důraz na pestrost jídelníčku a kvalitu surovin, méně cukru a soli.

    27. srpna 2025 | Tisková zpráva MŠMT, MZČR, SZÚ

  • Dagmar Jírová pro ČT: Nikl, olovo či kadmium. Pozor na jejich obsah ve špercích

    26. srpna 2025 | Události ČT

  • Novinky.cz: Jak správně vytáhnout klíště a mýty, kterým se raději vyvarovat

    26. srpna 2025 | Novinky.cz

  • Dne 6. 8. 2025 zasedal Národní institut pro zvládání pandemie

    26. srpna 2025 | Národní institut pro zvládání pandemie